Op zoek naar een zakelijk tekenen training?

illustraties

Wil je een zakelijk tekenen training volgen of vraag je je af waarom dit nuttig zou kunnen zijn? Zakelijk tekenen helpt je om jouw ideeën duidelijker te communiceren naar de klant. Een groot deel van onze communicatie en gedachtestroom is uiteindelijk gebaseerd op beelden. Soms begrijpen we visueel materiaal makkelijker en sneller dan het gesproken woord en dit kan goed van pas komen in de zakenwereld. Een tekening kan in sommige gevallen overtuigender zijn dan een goed geschreven artikel.

 

Wat is zakelijk tekenen?

Zakelijk tekenen is een manier van tekenen, waarbij je jouw ideeën omzet in plaatjes of schetsen. Dit kan helpen bij presentaties, tijdens klantcontact of vergaderingen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om zakelijk te tekenen. Met een paar simpele trucs kun je jouw communicatie staven met visueel materiaal. Een zakelijk tekenen training kan je helpen om meer klanten te genereren, een voorstel beter te pitchen of een idee uit te werken.

Wat voor zakelijk tekenen trainingen zijn er?

Er zijn verschillende zakelijk tekenen trainingen. Zo heb je een basiscursus zakelijk tekenen en meerdere verdiepende modules. Allereerst krijg je een grove uitleg over het gebruik van visuals in de zakenwereld, maar je ontwikkelt ook de durf om zelf aan de slag te gaan met zakelijk tekenen. In de verdiepende modules ga je verder in op de verschillende stijlen en manieren van zakelijk tekenen. Je kunt je vaardigheid uitbreiden en deze toespitsen op een specifieke branch. Vaak is een zakelijk tekenen training maatwerk pur sang. Iedereen wil visuals anders inzetten in de zakelijke communicatie. Visuals kunnen verschillende doelen dienen of een andere doelgroep voor ogen hebben. Een goede zakelijk tekenen training is toegespitst op jouw wensen.

 

Met wie volg je een zakelijk tekenen training?

Vaak volg je een training alleen of met een groepje collega’s of mensen uit hetzelfde vakgebied. Een zakelijk tekenen training is leuk om te volgen in groepsverband, omdat je ideeën en onzekerheden kunt uitwisselen. Je staat per slot van rekening voor dezelfde uitdaging.